Uitverkoop in Griekenland!

Drie Dwaze Jaren zullen nog niet genoeg zijn om het zwakste jongetje uit de EU klas te redden. Terwijl de EU ouders in portemonnee gaan kijken, staken de Grieken voor betere voorwaarden. Ze zijn boos omdat ze nu, net zoals alle EU burgers, belastingen netjes moeten gaan betalen. Zuidelijke mentaliteit heeft altijd een status aparte, maar de Grieken spannen de kroon. De overheid heeft een nationale uitverkoop aangekondigd te beginnen met voorwerp dat nog in de garantie zit.

Een Duitse bewindsman had al geroepen dat Griekenland eilanden moest gaan verkopen. Geen slecht idee, de meeste nationale overheden hebben alles wat los en vast zat al verkocht in Europa. Bijvoorbeeld in Nederland; KPN, elektriciteitsmaatschappijen e.d.

Griekenland hoopt 350 miljoen euro te verdienen door een in Duitsland gebouwde onderzeeër door te verkopen. Dit heeft de Griekse minister van Defensie vandaag bekend gemaakt.

De Griekse schuld bedraagt ongeveer 300 miljard euro en de regering schat dat het dit jaar meer dan 53 miljard euro moeten lenen om de begroting te dekken. Het schulden onderhoud kost Griekenland nu 11,6% van het bruto binnenlands product en het moet nu meer rente op leningen betalen omdat zijn rating is gedegradeerd.

All the gold which is under or upon the earth is not enough to give in exchange for virtue. [Plato; Griekse filosoof]

 

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies [strategie, groei, verandering, fusies & overnames en reputatiemanagement].
Recente adviesopdracht; Vind een strategische koper voor de onderneming die met het huidige management en de bestaande activiteiten een stevige groeiambitie wil realiseren.

© Copyright 2010 Carevolution

Stuur door naar een relatie

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties