Reputatie Gerard Kemkers uit de bocht gegleden?

De Olympische tien kilometer is voor Sven Kramer uitgelopen op een zware deceptie. Halverwege de race tegen Ivan Skobrev ging het in de Richmond Olympic Oval mis met de 23-jarige Fries en kwam hij door een blunder van coach Gerard Kemkers in de verkeerde baan terecht. Dat betekende diskwalificatie en het goud ging niet naar Kramer. Wat betekent dit voor de reputatie van Gerard Kemkers?

Iedereen heeft een mening over de sportfout van dit decennium. Vanmiddag geeft Kemkers een persconferentie, waar hij vermoedelijk heel diep zal gaan. Kemkersis een top coach, die de grootste blunder van zijn leven, in een split second, heeft gemaakt. Zijn bedoeling; Kramer naar goud helpen, was zijn motief. En nu zijn Kramer en Kemkers mikpunt van spot, zie de bijgevoegde foto’s die overal op internet circuleren.

De reputatie van Kemkers is zo sterk, dat hij een imagodeuk wel kan opvangen. Bij reputatie gaat het om de som van de percepties van alle stakeholders over een langere periode. Voor Kemkers persoonlijk en als professional is deze fout een kras op zijn ziel die hij de rest van zijn leven draagt. Hoe het zijn reputatie aantast is niet op voorhand te zeggen. Als de stakeholders, mede door zijn excuus, gaan inzien dat dit iedereen had kunnen overkomen, dan zal het bij een fikse imagodeuk blijven. Die Kemkers dan in de komende jaren  kan wegpoetsen. Stakeholders die hem een warm hart toegedragen, kunnen het verschil maken. Hierbij valt te denken aan: Kramer, de schaatsbond, Olympische comités, de hele Olympische equipe, Balkenende (die ook wel eens een minder goede wedstrijd speelt), de media (Mart Smeets voorop), andere top schaatsers & coaches, Heineken Holland House, sponsors en schaatsliefhebbers.

 

 

 

 

 

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies [strategie, groei, verandering, fusies & overnames en reputatiemanagement].
Recente adviesopdracht; Vind een strategische koper voor de onderneming die met het huidige management en de bestaande activiteiten een stevige groeiambitie wil realiseren.

© Copyright 2010 Carevolution

Stuur door naar een relatie

4 reacties op “Reputatie Gerard Kemkers uit de bocht gegleden?”

 • en toch heeft Kemkers hem naar het Olympische Record gecoachd
  Sven blijft daardoor de beste

 • Waarom zoveel woorden verspillen aan reputatie. En dan gelijk het woord schade?

   

   

  Wie zou hierover moeten oordelen? Sven toch? En die heeft hem al grootmoedig vergeven, dan kunnen wij het ook. Bovendien, Sven hoeft zich geen zorgen te maken over motivatie de komende vier jaar. Een gouden team, met en zonder fouten. Keep it going!

 • Ik vind het zo vervelend voor Gerard.
  Je kan op t.v zien dat hij er heel erg mee zit dat hij die fout gemaakt heeft.
  Maar kom op he ,ieder mens maakt fouten, en laten we met alle flauwe kul  over  hem nou gewoon  stoppen .
  Ik vind hem in iedergeval een top coachen laten we niet vergeten wat voor goeie dingen hij heeft gedaan voor alle schaatsers. ik zeg go gerard

 • […] Meer weten over waarom medewerkers niet mee willen veranderen? Een lees-tip m.b.t. dit onderwerp vind ik het boek Organisatiedynamica van Thijs Homan. Op youtube zijn er fragmenten van concepten van Thijs Homan te vinden, zoals ideeënsex, petrischaaltjes en meerdere werkelijkheden. […]

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties