Zakelijke Zomer; Zondigen of Zingeving in Zee & Zonnestralen?

Laten ondernemers en betrokken managers de organisatie in goede handen achter en/of managen zij vanuit het zwembad? Wat is de beste balans; 2-3 weken niet aan het werk en volledig disconnected of relaxed vanuit een deckchair op afstand met de iPad en iPhone betrokken blijven?

Hieronder enkele iTips (apps) voor op afstand, (eenvoudig & georganiseerd) betrokken blijven!

voor de reis

zet uw out-of-office email notificatie aan en vermeld hierin:

 • welke periode u op reis bent
 • wie het achterblijvende aanspreekpunt(en) is/zijn, per onderwerp met de contactgegevens
 • vermeld dat men, ingeval van dringende zaken, een SMS naar u stuurt, welke tenminste 1 x dag zal worden gelezen
 • zet de email notificatie UIT bij terugkomst
 • optioneel – maak uw mailbox toegankelijk of laat de emails forwarden aan uw vervanger(s)

voicemail; spreek een nieuwe, tijdelijke, voicemail in met een gelijke strekking als bij de email notificatie en zet bij uw provider de gemiste oproepen SMS uit en op uw iPhone

op reis;

Eenmaal per dag de SMS checken, dat is te doen.

U rust uit en dan krijgt u de beste ideeën en ingevingen, maak snel een aantekening op uw iPhone of iPad; dat doet u, het meest efficiënt, in Drafts; een gebruiksvriendelijke app voor alle aantekeningen, die u direct kunt doorzetten naar: email, kalender, taken, Evernote, Dropbox etc., dus met een knop naar meerdere andere apps.

Evernote premium; voor alle digitale informatie, web afbeeldingen, taken/reminders, foto’s etc. Evernote werkt op bijna alle computers, telefoons en tablets en slaat de gegevens op in de cloud met automatische synchronisatie. Ook te delen met medewerkers. Evernote heeft ook een aantal aanvullende apps; zoals Skitch (edit tekst op foto), Penultimate (schrijf in handschrift met stylus), Webclipper (neem een stuk website over) etc. Heeft u deze app nog niet? Hij is te verkrijgen in een business editie voor grotere groepen/ondernemingen.

Goodreader; een populaire iPad-applicatie om bestanden (in het bijzonder PDF-documenten) mee te openen, met een uitgebreide manier om allerlei aantekeningen toe te voegen aan PDF-documenten dmv: notities, highlights en tekeningen. Zo kunnen anderen uw aantekeningen zien op hun iPad of kunt u het document later met aantekeningen openen op de computer.

Textgrabber; ongelooflijk; maak een foto van gedrukte tekst, bijvoorbeeld een pagina in een boek en deze wordt omgezet in bewerkbare tekst op uw iPhone of iPad; truly amazing!

Dropbox; wie kent het niet; 2GB vrije cloudbox voor alle soorten files, makkelijk te uploaden en te delen, zo hebt altijd files bij hand al s u online bent. Als u de files in Dropbox met het sterjetje markeert, blijven ze in uw geheugen staan, wel zo handig offline op uw jacht.

Flighttrack; deze app geeft zelfs aan waar het vliegtuig zich bevindt voordat het u op Schiphol ophaalt plus allerlei vertrek en vluchtgegevens.

Flashlight; handig voor op de camping of boot

SkyScanner; om vliegreizen te boeken; vergelijk alle vluchten wereldwijd, inclusief low-cost carriers

Booking; voor last minute hotel deals

Photosynth; maak foto’s rondom u en de app plakt ze aan elkaar voor een 180 of 360 graden foto; een door Microsoft ontwikkelde app voor Apple apparatuur!

Bloomberg; financiële marketen en aandelen blijven volgen

Telegraaf of Nu.nl; het thuisfront op afstand blijven volgen

begin elke dag met een glimlach; Fokke & Sukke


na de reis:

Helemaal uitgerust en op afstand betrokken gebleven, geen onzeker gevoel over lopende zaken; heir en daar een SMS, email als u daarvoor kiest; de mailbox hoeft niet open en alle ideeën die tijdens de reis en het weg dromen opborrelen, netjes geordend in de Evernote app en geplaatst c.q. verstuurd met de Drafts app.

Na de reis; heeft u geen backlog, hooguit een jetlag en verse/geordende ideeën voor een jumpstart!

 

article by Carevolution; consultants who care, is interested in the process of organisational evolution. Although sometimes revolution is the only way forward and we fully recognise and tackle such an eminent situation. We are strategy, management, growth and M&A consultants with a curiosity for nearly any industry and a passion for:

 • creative services & ICT & media
 • entertainment
 • leisure/hospitality/wellness
 • retail
 • professional services
 • care & health.

 

Stuur door naar een relatie

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties