Nieuwe vorm van arbeidsmarkt communicatie; gratis borstvergroting.

Een kliniek in Tsjechië heeft een bijzondere oplossing gevonden m.b.t. het personeelstekort. Verpleegsters,

doktoren en administratief medewerkers die een contract voor drie jaar tekenen bij medisch centrum Iscare in Praag, kunnen kiezen uit een gratis borstvergroting, liposuctie of buikwandcorrectie.

Volgens het ANP; ”het is een groot succes’ , zegt manager Jiri Schweitzer. Alle vacatures bij zijn onderneming zijn inmiddels ingevuld. Schweitzer moest al tientallen belangstellenden teleurstellen. De kliniek rekent normaal gesproken 75.000 Tsjechische kronen (ruim 2800 euro) voor het plaatsen van een borstimplantaat. Een doorsnee verpleegster in Tsjechië verdient per maand een derde van dat bedrag. Ziekenhuizen en andere medische instellingen in het voormalige Oostblokland kampen al geruime tijd met een gebrek aan personeel. Veel verpleegsters vertrokken naar het buitenland, en dan vooral naar West-Europa, omdat ze daar meer salaris kunnen verdienen.

In Nederland zou zo’n borstvergroting als ‘inkomen in de belastingssfeer worden aangemerkt waardoor loonheffing van toepassing wordt. Het aanbieden van gratis producten van een onderneming creëert een grote medewerkertevredenheid en productassociatie (bijvoorbeeld auto’s, kostuums, keukens, badkamers etc.). In het geval van borstvergroting in deze kliniek, zal dit leiden tot een toename van de mannelijke clientèle en daardoor omzetverhoging. Zo wordt arbeidsmarkt communicatie ook een marketing tool.

Stuur door naar een relatie

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties