Niet het ‘bankiers sorry’, maar gewoon ‘dank u wel’ of ‘we appreciate your business’!

We appreciate your business and hope to work with your company again in the future, thank you for your order and we look forward to your next visit, we understand the value of your hard-earned Euro – we face the very same daily concerns that you do, thanks for giving us the opportunity………… fake or friendly?

Als u net terug bent uit de USA zinderen de teksten zoals “hi how are you… ” nog door het hoofd. ‘Niet gemeend’ van een oppervlakkige cultuur wordt wel eens gescandeerd. Het is niet meer dan een begroeting zoals ook in Frankrijk ‘ça va?’ ‘Oui; ça va’.

“We appreciate your business” is wel gemeend en niet zomaar een begrip. Amerikanen menen dit en vinden het belangrijk om dit te zeggen. Op een vlucht van Delta Airlines is dit een gebruikelijke afsluiting, waarbij Europeanen nog eens extra worden bedankt ‘for choosing Delta above their national carriers’. De essentie van het begrip; dankbaarheid persoonlijk kenbaar maken aan je klant is niet cultuur afhankelijk. Wie heeft dit onlangs nog aan zijn of haar klant kenbaar gemaakt?

Maar we sturen toch een kerstpakket. Jazeker, een kist wijn met stro of kartonnen doos met soepblikken. Tegelijk met alle andere ondernemingen in heel Nederland, dat maakt indruk! En persoonlijk is het ook, zeker als de account manager met zijn Volkswagen diesel op de stoep staat te ronken beladen met kerstpakketten. Een persoonlijk en gemeend dankjewel na ontvangst of uitlevering van een order, werkt ook aan deze kant van de oceaan. Het is niet “cheesy” maar gewoon beleefd.

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies. Strategie, fusies & overnames, reputatiemanagement en veranderadviseur. Recente adviesopdrachten; in de leisure-, zorg-, retail-, vergrijzings-, food- en onroerend goed sector.


© Copyright 2009 Carevolution

Stuur door naar een relatie

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties