Nexus One; de eerste Google mobiele telefoon wordt gelanceerd; strategie of “try or die”?

Vandaag wordt in Las Vegas op de CES Fair, de eerste Google telefoon geïntroduceerd. Google had al eerder de mobiele besturingssoftware; Android ontwikkeld. De Google ambitie; om alle informatie beschikbaar te maken overal en altijd, wordt gesteund door de introductie van deze smartphone.

De Nexus One wordt geproduceerd door HTC en gedistribueerd door de mobiele telefonie aanbieders, dus Google loopt weinig risico in de distributieketen. De functionaliteiten, design en aaibaarheidheid komen voor rekening van het Google merk.

strategie

Het doel van Google is om alle informatie wereldwijd toegankelijk en bruikbaar te maken.
De bruikbaarheid en het gebruiksgemak hebben Google tot een van ’s werelds bekendste merken gemaakt en dit voornamelijk via mond-tot-mond reclame door tevreden gebruikers. Sinds kort is er wel outdoor billboard reclame voor de nieuwe browser; Google Chrome. Als bedrijf genereert Google omzet door adverteerders de kans te bieden meetbare, kosteneffectieve online advertenties te leveren die zijn toegespitst op de inhoud van de pagina waarop ze worden weergegeven. Google plaatst geen advertenties in de zoekresultaten zelf en accepteert geen geld om een advertentie op een hogere positie binnen de zoekresultaten weer te geven. Duizenden adverteerders gebruiken het Google AdWords-programma om hun producten en services met gerichte advertenties op het web te promoten, de prijs komt tot stand via een openbaar biedingsysteem.

 

Google_monopoly_serach_engine_consultancy_Carevolutionphoto credit; stoth.com

Google filosofie

Neem nooit genoegen met het beste “de perfecte zoekmachine,” aldus Larry Page, medeoprichter van Google, “begrijpt precies wat je bedoelt en vertelt je precies wat je wilt weten.”

Tien waarheden volgens Google (de bijbel):

1. Richt je op de gebruiker en de rest volgt vanzelf.
2. Het beste is om één ding heel erg goed te doen.
3. Snel is beter dan langzaam.
4. Democratie op internet werkt.
5. Niet alleen achter je bureau heb je antwoorden nodig.
6. Je kunt geld verdienen zonder slecht te zijn.
7. Er is altijd meer informatie te vinden.
8. De behoefte aan informatie is grensoverschrijdend.
9. Ook zonder pak aan kun je serieus zijn.
10. Uitstekend is gewoon niet goed genoeg.

Nexus One

Deze Google mobiele telefoon voldoet goed aan de strategie van Google. Google is heer en meester op het ontsluiten en opslaan van digitale informatie van diverse mediabronnen; internet, televisie, radio, email & office applicaties e.d. Tevens scant Google al een behoorlijk aantal boeken. Bedrijfsoftware wordt o.a. door Google Wave gefaciliteerd en in- en externe Google zoekmachines. Dagelijkse bewegingen worden gevolgd door Google Maps en Earth en andere GPS diensten. De phone-to-phone communicatie wordt nu dan ook gefaciliteerd. En de volgende stap is een wereldwijde Google telefonie aanbieder? Google zou de eerste stap kunnen zetten door Skype van Ebay te kopen. Alleen de live communicatie tussen twee personen op een locatie wordt nog niet door Google georganiseerd. Richtmicrofoons en veiligheidscamera’s zitten nog niet in het Google pakket. Wel zijn er reeds plannen voor verdergaande diepgang in de samenleving. Zo heeft Google in diverse landen banklicenties aangevraagd en ligt de Google creditkaart en overname van PayPal in het vooruitzicht. Hierdoor wordt er ook in het privé en zakelijk financieel domein getreden. De systeembanken crisis ligt net achter ons, dus we weten hoeveel macht de banken hebben.

Google wereld dominantie

George Orwell schreef in zijn boek 1984 al over wereld dominantie door Big Brother.

Big Brother is a fictional character in George Orwell’s novel Nineteen Eighty-Four, the enigmatic dictator of Oceania, a totalitarian state taken to its utmost logical consequence – where the ruling elite (‘the Party’) wield total power for its own sake over the inhabitants.

big_brother_1984_strategy_consultants_Carevolution

photo credit; Wikipedia

En in vele boeken en films daarna wordt de wereld heerser bijgestaan door computernetwerken of nemen computers en of robots deze taak op zich. De twee oprichters Larry Page en Sergey Brin, beiden mid dertig, hebben bij de beursgang van Google al geregeld dat de aandeelhoudersmacht beperkt zal blijven, zij publiceerden; “An Owner’s Manual” for Google’s Shareholders”. Google groeit, de aandeelhouders en commissarissen staan voorzichtig buiten spel, haar fans staan te juichen en de NMA’s kijken gezapig toe.

Het is nu begin 2010, het tweede decennium uit het tweede millennium, en tot voor kort werd Microsoft gezien als de grote dominante partij. Stiekem is Google uit de coulissen gekropen. Dertig jaar later, in 2014, heet Big Brother wellicht; Google en is haar macht ongekend en haar penetratie in onze samenleving tot op de haarvaten?

 Google_monkeys_organisation_restructuring_Carevolution

photo credit: grokdotcom

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies [strategie, groei, verandering, fusies & overnames en reputatiemanagement].
Recente adviesopdracht; Vind een strategische koper voor de onderneming die met het huidige management en de bestaande activiteiten een stevige groeiambitie wil realiseren.

© Copyright 2010 Carevolution

Stuur door naar een relatie

1 reactie op “Nexus One; de eerste Google mobiele telefoon wordt gelanceerd; strategie of “try or die”?”

 • Google krijgt te maken met klagende klanten

  11 jan 2010, 18:12 uur

   

  MOUNTAIN VIEW (AFN) – Het Amerikaanse internetbedrijf Google begint de keerzijde te voelen van zijn poging om de markt voor mobiele telefoons open te breken. Google krijgt opeens te maken met klagende klanten, zo meldde de BBC maandag.

  De klachten hebben betrekking op de Nexus One, een telefoon die Google vorige week met veel trots presenteerde. De internetgigant heeft zelf de verkoop ter hand genomen, maar veel potentiële klanten klagen nu op fora dat het bedrijf niet telefonisch is te bereiken. Alleen per mail kan antwoord worden verkregen op vragen over het nieuwe speeltje van 529 dollar.

  De Nexus One is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Singapore en Hongkong te bestellen via een webshop van Google. Het is de eerste keer dat het bedrijf hardware direct aan de consument verkoopt. Google liet via een woordvoerder aan de BBC weten te werken aan een oplossing van de problemen.

  [bron: Iex.nl]

  De eerste Google klanten in opstand, dat is nog geen revolutie. Klantenservice volgens Google; is allleen online, zoals de IPO veiling van de aandelen eerder. Dit accepteren de Nexus klanten niet!

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties