Floortje 170.000 Dessing; woordvoerster van LLiNK.

Omroep LLink heeft donderdag surseance van betaling aangevraagd om de huidige financiële problemen het hoofd te bieden. De omroep tracht momenteel nog 25.000 leden binnen te halen. Op 1 april moet LLiNK 150.000 leden hebben om in het omroepbestel te kunnen blijven.  Het personeel; staat als een blok achter haar woordvoerder; Floortje Dessing.

Floortje Dessing is meerdere malen afgelopen jaar in opspraak geraakt vanwege haar salaris. Bij RTL verdiende ze meer dan 200.000 euro per jaar en bij LLink ongeveer 200.000. Nu kun je wachten op discussies dat een aspirant-lid van het omroepbestel, mensen in dienst neemt die meer verdienen dan de Balkenende-norm.  Van ‘talent is schaars, dus daar moet voor worden betaald’. Tot ‘ is er geen aanstormend blondje te vinden, die een leuk reisprogramma kan presenteren voor een modaal salaris’. Deze discussie is niet zo handig voor LLiNK om te voeren als aspirant lid.

Nu zijn we enkele maanden verder. En zijn er twee spraakmakende zaken achter elkaar gebeurd. Mevrouw Dessing vond E 200.000 toch wat veel en vraagt om salaris verlaging tot 170.000. En LLiNK vraagt surseance van betaling aan. Beide evenementen hebben geen relatie met elkaar, totdat het personeel Foortje Dessing tot woordvoerder benoemt. Nu weet iedere communicatieprofessional dat, in relatie tot het korte historische overzicht hierboven, dit geen verstandig keuze is. En we zien het resultaat in de media. Nagenoeg iedere reporter vraagt over haar salaris in relatie tot surseance van LLiNK. Zij is er niet goed op voorbereid en doet verwoede pogingen om het gesprek om te buigen. Zou dit salaris geval niet hebben gespeeld, dan zijn haar woordvoerderkwaliteiten ook niet optimaal. In casu, kunnen we hieruit afleiden dat een presentatrice niet gelijk een goede woordvoerder is. De LLiNK directie en de personeelsvertegenwoordiging hadden gezamenlijk naar buiten moeten optreden en een woordvoerder moeten benoemen die zelf niet in de spotlights staat.

 

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie & managementadvies. Gevraagd als: management, marketing & inspiratie spreker en aangesloten bij de Speakers Academy. Voorbeeld titels van zijn presentaties: ‘Bureaucratie; bevrijd uw organisatie van hinderlijke regels.’ en ‘Van klantgerichtheid naar service kwaliteit naar klanttevredenheid.’ en ‘Kredietcrisis Krijgskunsten’.


© Copyright 2009 Carevolution

 

Photo credit Foortje: Patricia Steur

Stuur door naar een relatie

1 reactie op “Floortje 170.000 Dessing; woordvoerster van LLiNK.”

  • Voor degene die het 8 uur journaal heeft gemist vandaag zie : http://www.youtube.com/watch?v=ko3rBvGUW7M&feature=channel

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties